Nouseva

HandeliMoi! Mä sleppasin firiksenä vosikkaa -60 luvun lopulla ja aika usein heitin keikkaa Thalian aukiolta. Mummut ja faijat kun ne kiipes kyytiin, ne ilmoitti menevänsä apteekkiin. No olihan siinä samassa haussissa myös apteekki, mutta jostain syystä ne luuli ettei kuski hiffaa ku ne kävi hanndelissa. Ja sitten takasin botneen. Brenkkuhandeli oli vähän kuin kielletty asia.

Toinen juttu muistu mieleen siitä Etskun handelista. Olin ekassa duunimestassa Frenkkelillä, siis liikennelaitoksen korjaamolla Vallilassa. Siinä oli vieressä Inarintien handeli. Siel oli duunissa sellainen snadinkokoinen seppä joka oli hemmetin sniidu. Aina kun kundit skramlas lestii, niin seppä oli vapaaehtoinen hakemaan lestin. Liksaksi se sai huikat. Ja homma toimi, jopa monta kertaa päivässä. Mutta sitten tuli muutto Ruhaan. Lähin Handeli oli juuri etsku. Seppä jatko hakuhommaa. Silloinhan vaadittiin myös brenkun ostoon viinakortti.
No kolmannen kerran saman päivän aikana seppä taas oli hakemassa lestiä, niin myyjä ilmoitti, että läsy tänne. Sä oot brenkun väärinkäyttäjä, dokaat liikaa. Seppä palasi takaisin ilman lestiä. ja siihen loppuivat myös hakuhuikat.

Että tämmösiä tarinoita. Iso-MasaIso-masa

Jaa Facebookissa