Nouseva

Stoori Kinkelosta

Kinkelon rekkitanko

Kundit lähtivät Etskun pitkäripaseen kun niil oli buli viikonloppu jano. Elettiin kuusikymmenluvun puoliväliä Pohjois-Haagassa. Jengi oli jokseenkin koossa Thalian aukiolla, Primppalan edessä. Jengi venttasi vielä Rosvopäällikköä. Kova rokki soi kaukana ja jengi tsennasi heti sieltä se tulee niin kuin tulikin Pastista alas. Rosvopäälliköllä oli taas tapansa mukaan mankka olkapäällä ja äänet kaakossa  ....

Twist and Shout.
 
Jengi lähti valumaan, jokin viisitoista kundia ja tietysti Kinkelo kärjessä kun oli kokenein luudaaja handeliin. Kundit dallas tsyrgan ohi siihen entisen Iskun kulman risteykseen Sammiksen alapuolelle. Nykyisin Rodopuisto on tien toisella puolella. Kinkelo möläytti, et hei kundit, lyödään buli Vinsa vetoa, et kun tullaan takas, niin mä meen tonne sähkölinjojen tolppaa ylös ja vedän kymmenen leukaa. Kinkelo näytti niitä voimalinjoja mitkä menee Pitskuun päin ja sitä bulia mastoa bärtsin päällä. Sammakkolampea vastapäätä. Jengi repesi griinaa, kun ne siitä selvisivät, sanoivat; kiinni veti ja lupasi gramlaa sen Vinetto flindan kimppaan. Rosvopäällikkö sanoi siihen vielä, että munasilleen sitten että saadaan kunnolla griinaa. Kinkelo siihen; ei hemmetis! Kundit; ota tai jätä sit, mutta nyt jatketaan matkaa. Kinkelo funtsi ja luudas peräs ja hihkas no joo tehdään niin ja nauru jatkui.
 
Kundit olivat palaamassa botneen ja divasivat snadeja samalla kun dallasivat. Tulivat siihen voimalinja tolpan juureen, no gledjut siihen ja ylös Kinkelo. Naurun rämäkkä jatkui ja kaikui sieltä bärsiltä kauas Ohjaajantielle. Kinkelo riisu gledjut bärtsille ja lähti kapuamaan älyttömän korkeaan tolppaan munasilleen. Jengi divas ja kikatti siin juures ja yks hullu kipuu tseenaa flindaansa. Nyt show sai uuden käänteen, kun yks muija joka oli tsyrkan vierisel peltsil kusettamassa koiraansa ja näki että joku hullu kiipeää sähkölinjoihin alasti. Muija funtsi, että itsari sen pitää olla ja lähti äkkiä soittaa skoudet paikalle, ennen kuin hullu kerkee dyykkaa bärtsille. Siitä olisi tullut buli soossi.
 
Jengi röökäs ja tsiigasi Kinkelon menoa ylös ja just kun oli huipussaan. Rupesi kuuluu Sinivuokkojen fiuden ääni, kun ne tsöräs Etskun piiristä sinne pillit päällä. Kundit vähän pelästy kun Musta-Maija tsöras mäkeä ylös sähkölinjan juurelle. Koukut olivat kuin H-Moilanen, kun ne tsiigasivat kundien slungia stailia ja Kinkelo tolpassa. Kytät kysyivät kuka toi hullu tuolla ylhäällä? Johonka kundit; Kinkelo tietysti. No perkelen Kinkelo, tämän se vielä keksi, kun muutekin oli niiden kanssa tullut jo jotenkin tutuksi aiemmin. Kytät karjasi, -alas Kinkelo ja sassiin! Kinkelo sano, et ennen en tuu kun oon saanut nämä leuat vedettyä,.....yy, kaa, koo, nee....skoude karjasi; LOPETA! ja alas sassiin tai me kaadetaan tämä sun palkinto flinda bärtsille. Kundit olivat joutuneet kertomaan sen vedon kytille. Kinkelo karjasi ylhäältä takasi; -ette perkele kun en ole vielä tseenanut sitä ja jatkoi .....kasi, ysi ja kypä. Kinkelo lähti laskeutumaan alas. Ohiksen rivareilla oli jo kunnolla yleisöä stondaamassa ja tsiigaamassa showta. Kytät antoivat Kinkelon pukea gledjut ja viskasivat sen Maijan takaovesta inee. Maija lähti lipumaan Orapihlajatietä alas ja kundit lähti brassaa Emolle ja Nousevalle skodaa friiduja.  

Markku Poutanen

Jaa Facebookissa