Nouseva

Pohjois-Haagalainen jalkapallolegenda Lauri Lehtinen


Lauri Lehtinen. Kuva HJK


Lauri Hjalmar Lehtinen (s:1927-k:2016) on entinen suomalainen jalkapalloilija.

Lehtisen perhe muutti Pohjois-Haagaan Pastorijussilaisentielle 1956.
Lauri Lehtinen on jos joku maininnan arvoinen haagalaisista kuuluisista jalkapalloilijoista  Atik Ismailin lisäksi.

Loistavana ja isokokoisena keskustukena pelannut Lehtinen edusti Suomen maajoukkuetta 29 A-maaottelussa. Kotimaassaan hän edusti Helsingin Jalkapalloklubia. Suomen Palloliitto ja Urheilutoimittajain liitto valitsivat hänet vuoden jalkapalloilijaksi Suomessa vuonna 1956.

HJK,ta Lauri Lehtinen edusti vuosina 1943–1962 ja hän pelasi 231 pääsarjaottelua. Lehtinen on edustanut HJK kautta-aikojen 5-eniten seuran satavuotisen historian aikana.

Lehtinen oli yksi neljästä urheilijasta, jotka kuljettivat olympiatulen Helsingin olympiastadionin torniin vuoden 1952 kesäolympialaisten avajaisissa.
Soihtua juoksuttivat jyrkkiä portaita pitkin Martti Laitinen (jalkapalloilu, Ponnistus), Åke Forsberg (jalkapalloilu, KIF), Onni Sallinen (pesäpalloilu, TMP) ja Lauri Lehtinen (jalkapalloilu, HJK).
Ylhäällä tornissa Lehtinen luovutti soihdun tornin huipulla olleelle Hannes Kolehmaiselle, 63, joka Tukholmassa 1912 oli juossut Suomen maailmankartalle.

Tästä alla olevasta Elävä arkiston (3.07 min) linkistä näet pätkän, kun Suomen maajoukkue pelasi vuonna 1956 viidettä kertaa Englantia vastaan.
Suomen parhaat pelaajat olivat Olli Forsgren ja Lauri Lehtinen no:5.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/
brittijalkapalloa_stadionilla_
6254.html#media=6256

Markku Poutanen

Jaa Facebookissa