Nouseva

Cisse Häkkisen muistolaattatilaisuus pidettiin Pohjois-Haagassa 08.08.2015

Cisse Häkkisen muistolaatta Laajasuon liikuntapuistossa

Muistamisen sai alkuunsa Marko ”Make” Ahava kuntalaisaloitteesta. Tukenaan aloitteessa olivat Pohjois-Haagalaiset Kimmo Helistö ja FC-POHU puheenjohtaja Esko Manninen. Esko oli Cissen hyvä tuttu jo lapsuuden ajoilta kun aikoinaan budjasivat samassa talossa. Nouseva.com -nostalgia ryhmän viidakkorummut levittivät taustalla tulevaa Cisse -laatta sanomaa.

Kaupungin nimistötoimikunta keskusteli 10.9.2014 kuntalaisaloitteesta muistaa Christer "Cisse" Hugo Häkkistä (1951–1990) Helsingin nimistössä. Päätös tuli 28.05.2015 kun Liikuntalautakunta päätti muistaa Laajasuon liikuntapuistossa Cisse Häkkisen elämäntyötä musiikkivaikuttajana. Muistamisen muoto voi olla muistolaatta, muistotaulu tai muu Häkkisen monitahoisesta ja monipuolisesta elämästä kertova muistamisen muoto.

Cisse Häkkinen oli syntyperäinen stadilainen ja Pohjois-Haagalainen. Hän syntyi Skattalla ja budjasi lapsuutensa ja nuoruutensa Pohjois-Haagassa. Hurriganes aloitteli uraansa Pohjois-Haagan ostoskeskuksen Räkäläksi kutsutussa nuorisotalossa, jossa bändi treenasi ja teki ensimmäiset keikkansa. Muusikon uransa ohessa Cisse Häkkinen oli myös Helsingin kaupungin ulkoilu- ja liikuntaviraston työntekijä. Cisse oli tuttu näky haagalaisille Laajasuon urheilupuiston kentänhoitajana joko talvista luistinrataa jäädyttäessään tai kesällä urheilukenttiä lanatessaan.

Tilaisuus alkoi kun Markku Poutanen luovutti haagalaisten edustajana Cissen junnufoton muistolaatasta kuntalaisaloitteen tehneelle Make Ahavalle. Tilaisuuteen oli myös tuotu fiilistä kohottamaan Cissen aikoinaan omistama - vuoden 1954 Cadillac Series Sixty-Two Sedan.
Tämän jälkeen Marko Ahava aloitti juhlapuheella ja laatanpaljastuksella noin parisataapäisen ihmismassan keskellä. Lopuksi oli Veera Marian lauluesityksen vuoro ja biisit olivat tutut. Cissen aikoinaan tulkitsemat kappaleet "I will stay" ja ”My only one". Akustisilla skittoilla häntä säestivät kitaravirtuoosi Mikko Löyttyniemi ja Erno Lahdenperä.

Porukat jatkoivat kentänlaidalla muisteluja Cissestä. Samalla kentällä olivat jo Etelä-Haagan Sorsat - Cisse Teendreams-Team futisjoukkueet lämmittelemässä. Brisariksi oli kutsuttu Etelä-Haagan oma Pietro Collina ADE WILENIUS. Etelä-Haagan Sorsan kapteeni Marko ”Make” Ahava ja Teendreams joukkueen kapu Markku ”Bobi” Poutanen löivät lapaa ennen peliä, että reilusti sekä Cissemäisellä asenteella.

Sorsat olivat saaneet vahvistukseen Kimmo Tarkkion. Taas vastaavasti Cisse Teendreams-Team joukkueessa oli legendaarinen Jari ”Jallu” Rantanen. Kaikkia pelaajia en muista, mutta Cissen jengin koutsina hääri Hannu "Suvari" Suvioja, Pelaajina oli elokuva ohjaaja JP Siili, ISTV Pallokerhon juontaja Antti Virolainen  FC-POHU. Pohun toiminnanjohtaja Juha-Pekka "Jusu" Partanen, Jari "Jagu" Mether, Seppo Rimpilä, maalivahti Jukka "Raksu" Airaksinen, muusikko Mikko Löyttyniemi ja allekirjoittanut oli ”tukevana pakkina” pelissä mukana pelinumerolla 56.

Voitto 6-4 meni Etelä-Haagan Sorsille jotka huusivat Cisse – Cisse - Cisse ja Cissen Teendreams-Team joukkue vastasivat huudollaan Häkkinen – Häkkinen - Häkkinen! Puoliajan rankkariskaba 2-1 Sorsien koutsin Panda Kallialan ja Järä Järvisen maalatessa. Cisse Teendreams Teamin koutsin Suvarin Suviojan ainokainen upposi. Jallu Rantanen laukaisi byyrin tolpan mutkalle. Sama kävi toisella Teendreams pelaajalla toiseen tolppaan. Muutenkin Jallu Rantasen herrasmiesmäinen "älä skodaa vaan jaa frendeille lapaan" piti matsin loppuun asti jännittävänä! Kiva muisto jäi kaikille.

Markku Poutanen

Jaa Facebookissa