Nouseva

Snadia tseenistä Joulun aikaan Haagassa


Bobi ja Keide lähdössä joulupukki keikalle 1967  


Pohjois-Haagassa oli aina suurimmat kuusen myyntimestat Ostarin-Nousevan risteyksessä, Thalian torilla ja Kino-Haagan aukiolla. Mentiin useasti antamaan kantoapua kuusen roudaamisessa minne milloinkin. Snadia tseenistä saatiin siitä. 

Tuli mieleen yksi keikka kun saatiin kuusen hankintatilaus. Piti mennä snutaa jostain jullefedu Jorkille. Dallattiin Keiden kanssa Kinikselle kuusen hankintaan. Käytiin Ilkantien sguugessa tsiigaa fedut valmiiksi (nyt ei ole koko metsää). Sit myyjän luo. Bamlattiin sille "paukulle" joka flisas niitä feduja Kino-Haagan leffan edessä, et meillä on himassa liian buli jullefedu, se ei mahdu stondaa suorassa olkkarissa, pitäs saada saha lainaksi ja nykästä parikyt senttiä vek. "Paukulla" pilliklubi pyöri huulessa ja se sano; "pitteehän se suua lyhemmäksi, että ei kattoo ruapi"....no, sehän anto meille sahan. Purtiin huulta ja sanottiin kiitti!.... ja alta aika yksikön oltiin sahaamassa jullefeduu ja pari viereistä feduu samalla oli kenollaan. Homma oli glaar. Vietiin saha vek ja sanottiin; että mutsi lähetti terkut (Puavo punastu).

Raahattiin yksi fedu Jorkille raban eteen. No kundi tuli tsiigaa jullefeduu ja sano; että on huono, ei kelpaa...Hitto me sanottiin; et tiedä kuin kova duuni oli et se on tässä!...no silti ei, perk...! Sit "Raggari" lohdutti ja sano; syöttäkää se tolle Anderskalle. Tohon B-rabaan, se varmasti ostaa. No mikä ettei tuumattiin ja duunattiin kuusi sen fönärin alle ja mentiin soittaa ovikelloa. Mamma avasi dörtsin. Kohteliaasti sanoimme hänelle; olemme ovelta-ovelle kuusen myyjiä ja meillä on esitekuusi ulkona teidän ikkunan alla, menkää katsomaan kelpaako?....ventattiin, tais natsaa; sanoin. Hän kävi katsomassa; sano hyvä, tuokaa sisään. Roudattiin kuusi inee. Sit se lykkäs huntin (muistaakseni) handuun. Sanottiin et ei oo vaihto fyrkkaa, kun faija on jossain muualla flisaamassa ja sillä on kassa. Aikansa tuumailtua ja pipareita meille syötettyä se sano; pitäkää loput, kun oli niin hyvä palvelu.....nykyisin tuodaan jo kuuset ikkunan alle. Hyvää joulua toivotettiin Anderskalle ja poistuttiin tyytyväisenä.

Lähdettiin dallaa Thalialle päin. Keide sano; hyvä nakki, parempi kun oltas Jorkilta saatu. Nähtiin kun Ykä "Rosvopäällikkö" dallas Näyttistä alas jentta kainalossa ja kaulukset pystyssä. Rokki soi. Se roudas aina isoa mankka olkapäällä.....Roll Over Beath Oven.....(tosi kovaa), Keide sano; no ei se Ykä tosta roudaamisesta fyrkkaa saa...Naurettiin ja lähdettiin himaan. En muista mihin loput kaksi kuusta  meni. Pojilla riitti mielikuvitusta ja keikkaa pukkas.

Pikku stoori vielä tähän loppuun Joulun ajoilta. Oli varmaankin samoja aikoja -67?. Lähdettiin pukkikeikalle Keiden kanssa kun oltiin keikan puolessa välissä ja pidettiin taukoa Haagan Ostarin R-kiskan edessä, kun oli hemmetin kova hiki niissä kamineissa. Oltiin heitetty parrat niskan puolelle ja tupruteltiin siggejä, kuin parhaimmatkin pukit. Renkaat vinkui ja auto lähesty....hitto ..skoudet sano Keide, mut miks?.....onneksi ei ollut vaan hätäinen perheenisä etsi Taksin kanssa Joulupukkia Pakilaan Heinämiehentielle. Sovittiin pikakeikka. Tarvitsi vaan yhden kauhean näköisen pukin. Se sano; lapset pelästyy jos tulette molemmat. Sanottiin ok, ota iisisti, mut maksu tule molemmille. Heitettiin krundea ja landea kumpi menee inee. Toinen venttaa Taksissa sillä aikaa. Hyvät rahat saatiin, sekä tosi "pitkä bonus". Taksi roudas meidät samaan paikkaan taukoa jatkamaan mistä lähdettiin. Oltiin aika veto veks jossain vaiheessa illalla, niin kuin aina yleensä pukeille käy, myönnettäköön.

Markku Poutanen

Jaa Facebookissa